Klachten gerelateerd werkplekonderzoek

Je hebt  een medewerker met bestaande fysieke klachten of risico op;

  • Schouderklachten; bv vage schouderklachten waar men maar niet afkomt,
  • KANS
  • Rugklachten; lage rugklachten, hoge rugklachten
  • Knieproblemen; pijnlijke knieën zonder dat er zichtbare problemen zijn vastgesteld.

Door de combinatie van kennis en kunde over ergonomie en veranderen van gewoontegedrag, is een werkplekonderzoek een uitgebreid onderzoek, waarbij er een advies voor de organisatie wordt gegeven over de te nemen maatregelen en een persoonlijk advies voor jouw medewerker.

Naast de specifieke kenmerken van de werkplek, de werkhouding, de functie en de werkwijze wordt een persoonlijke bewegingsanalyse met een ontsporingsdetectiescan (ODS) gedaan. Deze scan maakt duidelijk of de medewerker ontsporingen in het beweegpatroon heeft. Juist door de combinatie van de beweeganalyse en het werkplekonderzoek krijg je een volledig advies over de te nemen maatregelen en de medewerker krijgt een advies met specifieke adviezen en eventueel oefeningen om de ontsporingen te corrigeren.

Preventief kan het werkplekonderzoek worden ingezet om gezondheidsklachten bij medewerkers te voorkomen. Per werkplek kan een korte inventarisatie worden gemaakt en de medewerker weet naderhand wat hij/zij zelf kan doen om de werkplek op een juiste manier te gebruiken.