Werkplek optimalisatie

U heeft  een medewerker met bestaande fysieke klachten of risico op:

Schouderklachten; bijvoorbeeld vage schouderklachten waar men maar niet afkomt, KANS
Rugklachten; lage rugklachten, hoge rugklachten
Knieproblemen; pijnlijke knieën zonder dat er zichtbare problemen zijn vastgesteld.

Health Factor Business geeft advies over de te nemen maatregelen voor de inrichting van de werkplek en een persoonlijk advies voor uw medewerker. Het persoonlijk advies is gericht op gedragsverandering van de medewerker, zodat gezondheidsklachten worden voorkomen of verminderd.

Naast de specifieke kenmerken van de werkplek, de werkhouding, de functie en de werkwijze wordt een persoonlijke bewegingsanalyse met een OntsporingsDetectieScan (ODS) gedaan. Deze scan maakt duidelijk of de medewerker ontsporingen in het beweegpatroon heeft. Juist door de combinatie van de beweeganalyse en het werkplekonderzoek krijgt u een volledig advies over de te nemen maatregelen en de medewerker krijgt een advies met specifieke adviezen en oefeningen om de ontsporingen te corrigeren.

Preventief kan het werkplekonderzoek worden ingezet om gezondheidsklachten bij medewerkers te voorkomen. Per werkplek kan een korte inventarisatie worden gemaakt en de medewerker weet naderhand wat hij/zij zelf kan doen om de werkplek op een juiste manier te gebruiken.