Werkenergie analyse

In combinatie met een coachinggesprek is deze praktische analyse een effectieve methode voor een persoonlijk ontwikkelingsplan waar uw medewerker direct mee aan de slag kan.

Interessant bij de volgende vraagstukken

 • Loopbaanvragen
  Bij u en/of uw medewerker bestaat de behoefte om te onderzoeken of hij/zij nog wel op de juiste werkplek zit.
 • Functioneren
  U medewerker is regelmatig ziek of heeft vage gezondheidsklachten, maar u weet niet wat de oorzaak is. Of uw medewerker functioneert niet goed.
 • Ontwikkeling
  Uw organisatie is volop in ontwikkeling. Medewerkers willen zich verder ontwikkelen, maar welke functie of taken passen het beste?
 • Bevlogenheid en betrokkenheid
  U wilt het potentieel van uw medewerkers optimaal benutten waardoor ze meer bevlogen en betrokken zijn in hun werk en uw organisatie.

Doelstelling Werkenergieanalyse®

Het belangrijkste doel van de Werkenergieanalyse® is bewustzijn creëren bij de medewerker over zijn of haar persoonlijke drijfveren en kwaliteiten. De analyse geeft de medewerker inzicht in de energiebronnen en in de factoren die energie kosten op zowel organisatie- als functieniveau.

Opbrengsten Werkenergieanalyse®

Door het invullen van de analyse en het gesprek met de coach ervaren medewerkers op welke zaken ze zelf invloed hebben en op welke zaken niet. Door deze verkregen inzichten leren medewerkers eigen regie te nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling, plezier en resultaten in hun werk.

Hoe werkt het?

 1. Voorafgaand aan het coachgesprek maken uw medewerkers via het internet de online werkenergieanalyse®, duur ca. 45 min.
 2. Een coach van Health Factor Business bespreekt met uw medewerkers werkenergieanalyse® rapportage. Duur coachgesprek 1,5 uur.
 3. Bewustwording wordt gestimuleerd omdat de coach doorvraagt en de regie en verantwoordelijkheid bij uw medewerkers legt.
 4. Door in een persoonlijk actieplan prioriteiten vast te leggen, kunnen uw medewerkers na afloop doelgericht aan de slag.
 5. Door deze werkwijze leren uw medewerkers zelf de regie te nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling en plezier in hun werk.

Graag komen wij vrijblijvend bij u langs om te bespreken wat deze analyse in uw organisatie kan betekenen op individueel en teamniveau.